Leden Golfbaan de Vlietlanden

Jeugdcommissie

Doel

Het doel van de jeugdcommissie is het bevorderen van de golfsport onder de jongeren, waarbij het plezier in het golfen een belangrijk aspect is. Centraal staat het overbrengen van de basisvaardigheden van het golfen. Jongeren worden hierdoor in staat gesteld binnen een bepaalde periode HCP54 te halen. Een belangrijk uitgangspunt is het periodiek monitoren en verbeteren van het opleidingstraject. Bij dit laatste is nauwe samenwerking tussen de golfpro’s, jeugdcommissie, jongeren en ouders van het grootste belang.

Verder willen wij het prestatie gericht golfen onder de jongeren stimuleren door het faciliteren van uitgebreide mogelijkheden de golfvaardigheden te vergroten. Als doel het bereiken van een HCP status en deze waar mogelijk verder te verlagen.

Jeugdstappenplan

Dit willen wij bereiken door middel van het JEUGD STAPPENPLAN met als doel het verkrijgen van het HCP 54. Verder worden trainingen verzorgd  voor het prestatiegerichte niveau. Dit plan is ontwikkeld door de Golfpro’s in samenwerking met Jeugdcoaches.

Wedstrijden

De jeugdwedstrijd commissie organiseert jaarlijks een groot aantal wedstrijden zoals clubwedstrijd, Oliebollenwedstrijd, Paaswedstrijd, Halloweenwedstrijd  en een scala van evenementen gedurende het hele jaar.

Jeugdcoaches en helpers

De Jeugdcommissie wordt ondersteund door gediplomeerde Jeugdcoaches.

Jeugdgolf Activiteiten programma

Onderstaand vind je een gedeelte van het activiteitenprogramma van de jeugd; het wedstrijdprogramma. Behalve wedstrijden worden er heel veel andere activiteiten met de jeugd georganiseerd, zoals golflessen van de pro, regelavonden, met jeugdcoaches door de baan, een zomer golfkamp en andere zaken. Het volledige activiteitenprogramma kun je terugvinden op de site en het Jeugdmededelingenbord.