Leden Golfbaan de Vlietlanden

Informatie spelvormen

Clubbekerwedstrijden:
De clubbekerwedstrijden welke op de woensdagen worden gespeeld, zijn qualifying wedstrijden over 9 holes en zijn verdeeld in 2 categorieën. Strokeplay voor de handicapcategorie van 0 t/m 20 en stableford voor de handicapcategorie 20,1 tot en met 54.
Deze wedstrijden worden beurtelings op hole 1 t/m hole 9 en op hole 10 t/m hole 18 gespeeld, wanneer de strokeplay spelers op hole 1 t/m hole 9 spelen, spelen de stableford spelers op hole 10 t/m hole 18, elke wedstrijd wisselt dit.
Voor strokeplay geldt dat elke hole uitgespeeld dient te worden, na 9 holes wordt de score opgeteld en de handicap afgetrokken van het totaal aantal slagen.
Voor de stableford categorie wordt de handicap per hole verrekend.
Per wedstrijddag zijn er voor elke categorie een 1e en 2e prijs te winnen.
In totaal worden er 16 clubbekerwedstrijden gespeeld. Voor het bepalen van de strokeplay- en stablefordkampioen tellen de 5 best gespeelde wedstrijden hole 1 t/m 9 en de 5 best gespeelde wedstrijden hole 10 t/m 18 mee voor het eindtotaal.
Aan het eind van het seizoen hebben we dan een strokeplay kampioen en een stableford kampioen.
Volgens de regels van de NGF dient de beste speler van de club de clubkampioen te worden; deze zal dus uit de groep strokeplay spelers komen. Voor deze categorie tellen de 10 (5 om 5) beste gespeelde wedstrijden ook mee voor het bepalen van de clubkampioen.
Aan het einde van het seizoen wordt nog een extra 18-holes wedstrijd ingepland voor de beste 12 strokeplay spelers, die de strijd aan zullen gaan voor het clubkampioenschap. Aan de nr. 1 (clubkampioenen) bij zowel de dames als de heren wordt een wisselbeker uitgereikt.
De inschrijving geschiedt via E-Golf4U. De indeling vindt plaats op de dag van spelen, waarna de deelnemers op de hoogte worden gesteld.

Matchplay wedstrijden:
Deze worden in de zomer georganiseerd op een vaste speeldag (zaterdag) of op een, na goedkeuring van de wedstrijdleider, alternatieve dag.
Deze competitie wordt gespeeld in totaal 5 zaterdagen, waarbij u wordt ingedeeld in poules over de eerste 3 rondes.
Het zijn 18-holes strokeplay wedstrijden met 75 % handicap verrekening.
Voor de nummers 1, 2, 3 en 4 zijn 4 prijzen beschikbaar.

Pitch & Putt wedstrijden:
Dit is een competitie van 6 wedstrijden over 14 te spelen holes. Deze worden door de commissie willekeurig uitgezet over de holes 10 t/m 18 en hebben een variabele lengte van +/- 40 t/m 80 meter.
Het is een inloopwedstrijd die start vanaf half vier en de inschrijving stopt om half zeven.
De wedstrijdvorm is strokeplay. Voor alle spelers en per wedstrijddag is een 1e en 2e prijs te winnen,
Bij deze wedstrijden spelen de dames een eigen competitie, waarbij dezelfde prijzen gewonnen kunnen worden als bij de heren. Prijzen worden uitgekeerd in tegoedbonnen die in de winkel en aan de bar ingewisseld kunnen worden. Bij iedere wedstrijd kan bovendien een Neary gewonnen worden.
Wanneer de laatste wedstrijd gespeeld is, worden van de 4 best gespeelde wedstrijden de totaalscores opgeteld. Aan de nummers 1, 2 en 3 worden prijzen uitgereikt . Er wordt een wisselbeker Pitch en Putt Kampioen dames en heren uitgereikt.

Liverpool cup:
Deze wedstrijd wordt in zijn geheel gesponsord door Andy Evans. Dit is een 9-holes wedstrijd voor de categorieën strokeplay en stableford. Ook worden er tijdens deze wedstrijd diverse, op het golfspel gebaseerde spelelementen ingevoerd, waarmee aparte prijzen zijn te winnen.
De ervaring leert dat deze wedstrijd heel goed bezocht wordt. De inschrijving vindt plaats via een inschrijflijst in de hal en via E-Golf4U.
2 stokken wedstrijd:
Dit is, het woord zegt het al, een qualifying inloopwedstrijd over 9 holes, waarbij gebruik wordt gemaakt van tenminste 1 putter en een club naar keuze. De spelvorm is strokeplay, dus elke hole uitspelen en de slagen optellen. Aan het eind de handicap aftrekken van het totaal voor de eindscore.
Prijzen zijn te winnen voor de nrs. 1, 2, 3 en 4

W+T Masters:
Dit is een 3-daagse aaneengesloten wedstrijd als eerbetoon aan Wim Hayes en wordt gespeeld tijdens het Hemelvaart weekend (25, 25 en 27 mei). Dit zijn wedstrijden over 18 holes voor de categorieën strokeplay en stableford.
Na de 2e dag wordt de cut bepaald en vervolgens spelen de beste spelers de finaledag. Hieruit komen de winnaars. Zij mogen zich een jaar lang “Masterkampioen” noemen. Uit elke categorie komt een winnaar die een wisselbeker ontvangt..
Voor beide categorieën zijn voor de nrs. 1, 2 en 3 prijzen beschikbaar.
Dinsdagmiddag competitie:
Iedere dinsdagmiddag vanaf half een start er een 18-holes stableford wedstrijd voor zowel dames als heren. Inschrijving geschiedt via E-Golf4U, de indeling vindt plaats op de dag van spelen. De deelnemers worden via een mail op de hoogte gesteld.
Er zijn geen dagwinnaars; wel is er op het einde van het seizoen een gezamenlijke afsluiting onder het genot van een borrel en een hapje. De prijswinnaars nr. 1, 2, 3, 4 en 5 worden dan bekend gemaakt.
Aan de nr. 1 (Dinsdagmiddag kampioen) wordt een wisselbeker uitgereikt.

Wintercompetitie:
Na afsluiting van het zomerseizoen start de wintercompetitie. De inschrijving geschiedt via E-Golf4U, waarna door middel van loting de indeling op de 1e speeldag plaatsvindt. Bij de 1e ronde wordt u ingedeeld in poules. Het aantal teams in een poule is afhankelijk van het aantal deelnemers. Na de poulewedstrijden gaat de competitie verder met een afvalrace in een winnaars- en een verliezersonde. Aan het einde van het seizoen zijn er voor elke categorie 4 prijzen beschikbaar in de vorm van tegoedbonnen die in de winkel en aan de bar ingewisseld kunnen worden.
De wedstrijdvorm is Matchplay met 75 % handicapverrekening en wordt in teams van 2 personen gespeeld.
Er is geen vastgestelde datum wanneer een wedstrijd gespeeld dient te worden. Deze wordt in onderling overleg door de deelnemers bepaald.
Wel dienen de wedstrijden vóór een vooraf gestelde datum gespeeld te zijn.
Zondagwedstrijden:
Door het hele seizoen worden de volgende zondagwedstrijden gespeeld:

Openingswedstrijd:
Dit is een qualifying wedstrijd over 18 holes, strokeplay voor de handicapcategorie van 0 t/m 20 en stableford voor de handicapcategorie 20,1 t/m 54.
Voor strokeplay geldt dat elke hole uitgespeeld dient te worden. Na 18 holes wordt de score opgeteld en de handicap afgetrokken van het totaal aantal geslagen punten.
Voor de stableford categorie wordt de handicap per hole verrekend.
Per categorie zijn een 1e, 2e en 3e prijs te winnen, voor elke categorie is een Neary en een Longest drive geplaatst.
Inschrijving geschiedt via E-Golf4U. De indeling vindt 3 dagen voor de speeldag plaats en de deelnemers worden via de mail op de hoogte gesteld.

Rob van Vliet Bokaal:
Dit is een qualifying wedstrijd over 18 holes; strokeplay voor de handicapcategorie van 0 t/m 20 en stableford voor de handicapcategorie 20,1 t/m 54.
Voor strokeplay geldt dat elke hole uitgespeeld dient te worden. Na 18 holes wordt de score opgeteld en de handicap afgetrokken van het totaal aantal geslagen punten.
Voor de stableford categorie wordt de handicap per hole verrekend.
De prijzen die hier te winnen zijn voor beide categorieën, sponsorprijzen die beschikbaar worden gesteld door Rob van Vliet, incl. een Neary en een Longest drive per categorie.
Inschrijving geschiedt via E-Golf4U, de indeling vindt 3 dagen voor de speeldag plaats en de deelnemers worden via de mail op de hoogte gesteld.

Jan van Vliet Barbecue Bokaal:
Deze wedstrijd staat geheel in het teken van een goed doel en wordt gespeeld over 18 holes. De spelvorm is stableford.
Het inleggeld komt in zijn geheel ten goede aan een goed doel, welke door Jan van Vliet bepaald wordt.
Als tegenprestatie verzorgt Jan van Vliet een geheel verzorgde barbecue.
Prijzen zijn beschikbaar voor de nummers 1, 2 en 3, een Longest drive en een Neary.
Inschrijving geschiedt via E-Golf4U. De indeling vindt 3 dagen voor de speeldag plaats en de deelnemers worden via de mail op de hoogte gesteld.

Slotwedstrijd:
Op de slotdag van het zomerseizoen wordt een slotwedstrijd gespeeld over 18 holes. Dit is een Funwedstrijd. De spelvorm is Texas Scramble. Hier word je ingedeeld in een team van 2 of 4 spelers en de 5 teams die de laagste score geslagen hebben, winnen de prijzen. De prijzen zijn tegoedbonnen die in de winkel en aan de bar ingewisseld kunnen worden. Voor dames en heren zijn er elk een Neary en een Longest drive te winnen. Inschrijving geschiedt via E-Golf4U. De indeling vindt 3 dagen voor de speeldag plaats. De deelnemers worden via de mail op de hoogte gesteld.
Vrouwen inloop ochtend
Voor alle vrouwen is elke donderdag, zomer en winter, een inloop golfochtend. Verzamelen om 09.30 uur in het Clubhuis (of op het terras). Niet denken, dat je er niet goed genoeg voor bent!! Iedereen kan meedoen. Handicap niet noodzakelijk. Zij lopen in principe 9 holes, lunchen gezamenlijk en daarna de andere 9 holes. Stoppen na 9 holes kan ook. Spelvorm: “Best Ball”.

Algemeen:
Voor alle wedstrijden geldt dat per wedstrijd de starttijden vermeld staan in E-Golf4U, evenals het inschrijfgeld, de wedstrijdleider, wanneer de inschrijving gesloten is, etc.